Koreansk & Japansk skönhetsvård / Fri frakt från 399:- / Snabba leveranser

Fet & aknebenägen hud

K-Beauty, eller koreansk skönhetsvård, erbjuder en mängd produkter och rutiner som är utformade för att ta hand om fet hud. Målet med K-Beauty-rutiner för fet hud är att kontrollera överflödig olja, minimera porer, och förebygga orenheter. Här är några viktiga aspekter av K-Beauty för fet hud:

Dubbelrengöring: Börja med en oljebaserad rengöringsprodukt för att ta bort överskott av olja, smink och föroreningar från huden. Följ sedan upp med en vattenbaserad rengöring för att noggrant rengöra huden utan att torka ut den.

Toners: Använd en toner som är utformad för att balansera hudens pH-nivå och kontrollera överflödig olja. Tonern kan även hjälpa till att förbereda huden för efterföljande produkter.

Lätta, vattenbaserade fuktgivande produkter: Välj en lätt, icke-komedogen fuktgivare som inte täpper till porerna. Gelbaserade eller vattenbaserade fuktgivare är ofta bra alternativ för fet hud.

Mild exfoliering/peeling: Använd en mild exfolieringsprodukt som innehåller salicylsyra eller andra exfolierande ingredienser för att ta bort döda hudceller, minska pormaskar och förhindra orenheter.

Serum: Serum med ingredienser som niacinamid (vitamin B3) kan hjälpa till att minska överflödig olja och minska stora porer.

Ansiktsmasker: Lermasker och bubblande masker kan hjälpa till att rengöra porerna och minska oljig glans. Använd dem en till två gånger i veckan.

Solskydd: Använd en oljefri solskyddsmedel med högt SPF varje dag för att skydda din hud från solens skadliga strålar.

Minska irritation: Undvik starka ingredienser som alkohol och parfymer, eftersom de kan irritera fet hud. Istället, leta efter produkter som är märkta som "mild" eller "hypoallergena."

Regelbunden rengöring: Tvätta ansiktet morgon och kväll för att ta bort överskott av olja och smuts. Undvik att tvätta för ofta, eftersom detta kan leda till överproduktion av olja.

Mattande papper: Om du upplever överflödig olja under dagen kan du använda mattande papper för att absorbera oljan och minska glans.

Det är viktigt att komma ihåg att fet hud kan variera från person till person, och det kan ta lite tid att hitta de exakta produkter som fungerar bäst för din unika hudtyp. K-Beauty erbjuder många alternativ och produkter att experimentera med, så var tålmodig och anpassa din rutin efter dina specifika behov och preferenser.

Stay Well Vegan Tea Tree Toner, 210 ml, sommarpris!
Stay Well Vegan Tea Tree Cream, 50 ml, sommarpris!
BCL Cleansing Wash Acne

BCL Cleansing Wash Acne

229 kr
I lager.
COSRX AC Collection Ultimate Spot Cream