Koreansk & Japansk skönhetsvård / Fri frakt från 399:- / Snabba leveranser

Den koreanska hudvårdsrutinen

Den koreanska hudvården kännetecknas av sin gedigna hudvårdsrutin som ofta innehåller upp till 10 steg, eller fler. En ganska omfattande rutin, men för den som är van tar rutinen endast 10-12 minuter och ger din hy strålande resultat varje gång. Här ger vi dig en inblick i den populära 10-stegsrutinen.

Oljebaserad rengöring

Oljebaserad rengöring bryter ner alla oljebaserade rester som finns på huden och avlägsnar sminkrester, föroreningar, solkräm och talg, utan att avlägsna fukt och näringsämnen från huden.

Vattenbaserad rengöring

Vattenbaserad rengöring kommer i skum, gél eller mousse-form. Cleansern går djupt ner i porerna och rengör på djupet. En bra rengöring ska inte torka ut huden, utan även återfukta ansiktet! Upprepa morgon och kväll.

Peeling

En mild men effektiv peeling exfolierar försiktigt bort döda hudceller utan att skada huden. Dessutom stimulerar det cirkulationen och främjar cellomsättning. Huden blir mjukare, fräschare och får lättare att absorbera upp ny fukt. Detta steget behöver du inte göra varje dag, men se gärna till att du gör det en till två gånger i veckan.


Toner

Toner är återfuktande ansiktsvatten som återställer hudens pH-balans  efter rengöringen. Rätt pH-värde är viktigt för att bibehålla hudens skyddande barriär så att huden kan stå emot de föroreningar och bakterier som den möts av dagligen. Toner utgör alltså en viktig del av den dagliga hudvårdsrutinen och bör användas både morgon och kväll.


Serum 

Serum är koncentrerad hudvård som kan nå djupare ned i huden och ge extra effekt. Ofta med specifika egenskaper så som balanserande, anti-age, återfuktande, porförminskande, vitaminboost och så vidare.


Essence

Detta är hjärtat och ett måste varje dag i den koreanska hudvårdsrutinen, och faktiskt en kategori som skapades i just Sydkorea. Essence är en blandning av toner och serum som är till för att fylla huden med fukt samt hjälpa till med att bygga upp huden och cellförnyelsen.


Sheetmask

Ansiktsmask

En ansiktsmask ser till att du får alla de godsaker din hud behöver och det finns en mängd av olika varianter och utseenden. Lägg på masken, luta dig tillbaka i 15-20min och njut av återfuktningen. Använd två gånger i veckan, eller varje dag om du vill skämma bort huden extra mycket.


Eye-cream

Ögonkräm

Huden runt ögonen är det känsligaste området vi har bör behandlas därefter. Ögonkräm hjälper mot mörka ringar, svullen hud, påsar under ögon och förebyggande av ålderstecken. Applicera morgon och kväll, men viktigast är under natten då kroppen vilar. Vid applicering av ögonkrämen, använd ringfingret för en varsammare applicering på den känsliga huden.


Facecream

Ansiktskräm

Ansiktskräm är ett av de viktigaste stegen i den koreanska hudvårdsrutinen. Den ser till att alla värdefulla ingredienser du fått från toner, essence och serum låses fast på huden och fortsätter återfukta dig under dagen och natten. Applicera ansiktskräm morgon och kväll.


Sunscreen

Solkräm

En av de mest skadliga faktorerna för din hy är UV-strålning som påskyndar hudens åldrande. Som ett resultat av detta är den koreanska hudvårdens viktigaste produkt en effektivt skyddande solkräm som används året om, oavsett väder.


Linn går igenom grunderna för den koreanska 10-stegsrutinen