Koreansk & Japansk skönhetsvård / Fri frakt från 399:- / Snabba leveranser

Vad är K-Beauty?

K beauty är samlingsnamnet för skönhetsvård från Sydkorea. Talar man om K beauty så kopplar nog de allra flesta begreppet till 10-stegs rutiner, spännande och annorlunda ingredienser samt produkter med hög solskyddsfaktor. Precis så är det - plus mycket mer som är bra för dig som konsument att veta. Sheet mask är en av alla fantastiska produkter som bidragit till att K beauty tagit den position på världskartan som den har idag - Sydkorea som land är faktiskt världens tredje största exportland inom hudvård, i toppen står Frankrike, tätt följt av USA. Sydkorea utmanar resten av världen genom att ta fram effektiva produkter med betydligt mindre kemikalier, med innehåll baserat på kliniska studier som klarar de svenska apotekens hårda krav på innehåll och framställning. Att K-Beauty produkterna dessutom har en unik look och ett fördelaktigt pris är bara ett stort plus. Sydkorea och K-Beauty har liksom västerländsk hudvård ett stort fokus på anti-age och återfuktning, de koreanska hudvårdsföretagen har tagit fram anti-age produkter som jobbar aktivt jobba motverka nya linjer och befintlig rynkbildning. En effektiv rengöring är A och O inom K-Beauty och koreansk hudvård, det spelar ingen roll vilka produkter du använder om din hud är smutsig under dina effektiva produkter. I den här guiden går vi igenom allt du velat veta om K-beauty och koreansk hudvård så att du kan inspireras till att hitta din bästa hudvårdsrutin!


Innovativ forskning och välutvecklade produkter

Den koreanska konsumenten värdesätter naturliga och rena ingredienser så långt det är möjligt. Enligt koreanska handelskammaren  googlar sydkoreaner mest i världen om information om produkter. Det är därför det inom k beauty är så viktigt med ingredienslistor som är tydliga och säkerställer rätt behandling. En Sydkoreansk produkt innehåller därför betydligt färre tillsatser än europeisk standard. Det pågår hela tiden en intensiv satsning på forskning och utveckling i Korea för att tillfredsställa kundens stränga krav och behov. Det resulterar i att K-beauty ligger i absolut framkant när det kommer till effektiva produkter. Innehållet i koreansk hudvård är mycket mer koncentrerat än vad vi är vana vid. Snigelkrämerna till exempel, innehåller ofta över 90% snigelsekret - Vi pratar med andra ord väl sammansatta produkter med ingredienser hämtade från växt och djurriket. 

E-nature birch juice

It's skin collagen

Beprövad flerstegsrutin som ger dig egentid

K-beauty handlar om att rengöra, återfukta och skydda huden från farliga UV strålar från sol och annan strålning. Det gör de genom en gedigen hudvårdsrutin som startar med en dubbel rengöring och avslutas med sheetmask eller UV-skydd. Något vi alla strävar efter är att få tiden att räcka till. Den koreanska rutinen kan göras kort på några få minuter men om man vill upp till tio minuter. 

Här kan du lära dig allt om den koreanska hudvårdsrutinen:


Vad är en sheet mask?

Sheet mask är en produkt som blivit extremt populär inom K beauty, och en viktig anledning till att just K beauty blivit en sådan trend världen över. Det finns flera anledningar till K beauty sheetmask storhet men en viktig aspekt är Sheet mask instagramvänliga utseende, sheetmasks kommer i så många olika utföranden och former. Många vill visa andra att man tar hand om sin hud och delar det gärna det i sociala medier. Att vara stolt över att man tar hand om sig själv och att man ger sig själv egentid gör att andra inspireras. Men vi börjar från början, vad är egentligen en sheet mask? Enkelt beskrivet är det en arkmask som består av bomull eller soyablad. Du applicerar den på väl rengjord hud, följt av toner eller ansiktsvatten och sedan ett serum. Det är ofta ny information för många att ett serum skall användas före en sheet mask men i Sydkoreas ska huden vara redo för sin sheet mask och det blir den genom serum. Sedan appliceras sheet masken över ansiktet för att verka i 20-30 minuter. Har du den längre börjar den torka ut och tar tillbaka den fukt som den gett till huden. Det finns många olika varianter när det kommer till sheet mask, du hittar våra favoriter här:


Spännande och kraftfulla ingredienser

Koreansk hudvård använder sig av effektiva ingredienser som snigelmucin och fermenterade/jästa ingredienser. En annan beprövad ingrediens är guld som funnits inom skönhetsbranschen i över 100 år, och kol som har en renande effekt. Mest känt av de gamla ädla ingredienserna är snigelsekretet och i Korea menar man att det inte finns något som återfuktar bättre än just det. Som kontrast har vi märket "E Nature", delvis ett veganskt märke, som har en serie som utesluter vatten och ersätter det med kalciumrik björksav istället. Listan kan bli betydligt längre med alla dessa nyttiga och effektiva ingredienser som återfinns i den koreanska hudvården. K-beautys ingredienser klarar dessutom de svenska apotekens hårda krav på innehåll och framställning. Lär dig mer om de vanligaste ingredienserna inom K-beauty:


It's skin collagen

K-beautys popularitet i Sverige 

 När trenden Kbeauty var ett faktum var det många nya företag som startade nya skönhetsmärken med varierande utfall. De första stora märkena att nå Skandinavien var märken som MISSHA, It's Skin, TonyMoly och TooCoolForSchool. Sephora var tidig med att lansera de två sistnämnda märkena och direkt hade tjejer i Sverige fått nys om dem. Åhlen's agerade snabbt och var först i Sverige att introducera It's Skin, MISSHA och E Nature i fysisk handel. När det kommer till högkvalitet på ansiktsmasker dvs sheet mask's är Purederm ett märke som sticker ut. De ägs av Adwin Korea Corporation vilket är ett stort skönhetsbolag baserat utanför Seoul


Märken inom Koreansk hudvård som fått bäst i testInom K-Beauty kan du som konsument vara säker på att få högkvalitativa produkter då i princip allt från Sydkorea är vältestat, det finns ofta djupgånde hudvårdsstudier och kliniska studier för att få bevisa resultat.

Missha Snail cleanser är bäst i test när det kommer till sovmask enligt aftonbladets test. Den verkar över natten och ger lyster och glow till huden.

Missha snail cream är en av Glowstations absolut populäraste krämer. Det är en signaturprodukt inom K-beauty och framförallt för MISSHA. Innehåller 70% snigel mucum och används dag och natt för återfuktning och framförallt anti-age.

STAY Well's ögoncreme har fått bäst I test av Glowstations egna testpanel som rankar produkter. Den innehåller veganskt collagen, Nattugum och bio-retinol i form av Bakuchiol. STAY Well's ögonkräm är också hela 250 ml stor så en räcker länge, ett bra tips med andra ord!

It's Skin's Power 10 formula e-vitamin serum VE  har varit högt rankat inom It's Skin's serum för dess otroliga förmåga att skapa lyster och glow! Bäst-i-test när det kommer till It's Skins serum.


It's skin

Prisvärda produkter 

Priset på koreansk hudvård är ofta betydligt mindre än hälften av vad prislappen för västerländsk hudvård är. K-beauty har visat att effektiv hudvård inte behöver kosta skjortan. Som exempel så kostar våra serum från It’s Skin bara strax över 200 kr. Mottot i Korea är att alla - både kvinnor och män - skall ha råd med en riktigt bra hudvårdsrutin!


Kliv in i K-beautyvärlden!