Koreansk & Japansk skönhetsvård / Fri frakt från 399:- / Snabba leveranser

Naturliga och innovativa ingredienser

Snigelmucin

Snigelprodukter, snigelsekret, snigelslem, snigel serum eller snigelmucin! Många namn på en kär ingrediens. Produkter med snigelsekret är omåttligt populära i Sydkorea. Snigelsekret hjälper huden på naturlig väg att läka, stärka hudens barriär samtidigt som det motverkar pigmentering. Studier som tag tagits fram visar att snigelslem även hjälper till med atopisk dermatit. Huvudkomponenten av snigelmucin: kondroitonsulfat har förmågan att förbättra artrit, leversjukdomar, nefrit och trötthet. Säkerligen har du undrat varifrån snigelmucin kommer ifrån och hur själva processen fungerar. Du kanske tänker att sniglar plockas från sina naturliga livsmiljöer och tvingas producera mucin, som till slut hamnar i fina förpackningar på butikshyllor. Eller så tror man att de krossas och får satsa livet i vår kamp för deras serum.

Hur får man fram Snigelmucinet?  Det finns många svar på den frågan och säkerligen flera sätt som innehåller delar av båda farhågor. Vad som är säkert är att varje tillverkare har sitt egna "know how" sätt att ta till vara på ingredienserna. Det finns snigelfarmar där de lever och där man med tekniker kan samla upp deras mucin. Andra företag håller sniglar under vård av bönder i Chile och framställer utsöndringen av snigelsekret på ett lugnt och långsiktigt sätt. Snigelsekretet samlas vanligen in från sniglar födda inom 5-6 månader. Sekretet är en mycket värdefull ingrediens eftersom mängden snigelsekret som utsöndras från en snigel under 6 timmar endast är 1 g. Genomgående - och för oss helt självklart, är att sniglarna skall vara i en trivsam miljö som är bekväm för sniglarna och låta dem ha tillräcklig vila för att optimera mucinproduktionen. Sekretet framställs från snigeln när den mår bra - så det är viktigt att dem gör just det!


Kol

Kol har använts länge inom hudvårdsbranchen i Asien, både för att rena och läka. Kol kan nämligen dra ut orenheter från huden och eftersom det är antibakteriella egenskaper så kan det hämma inflammationer. Kol fungerar då ypperligt till fet eller blandhy då den drar ut talg och orenheter ur huden.


Fermenterade ingredienser

Fermenterat innehåll är en av K-Beauty's absoluta hörnstenar. I Sverige har trenden precis kommit med fermenterat innehåll och vi ser att intresset växer för produkter med goda bakteriekulturer. Fermenterade produkter innehåller goda bakteriekulturer, även kallat probiotika. De är rika på B-vitamin och har viktiga, aktiva och närande enzymer som hjälper huden att bevara en stabil fuktbalans, lugnar, och verkar gott på cellförnyelsen så att vi kan se unga och fräscha ut ännu längre. Därför anses fermenterade produkter vara en mycket bra anti-age formula. 


Probiotika 

Det handlar precis om ovan, om goda bakteriekulturer dvs fermenterat innehåll. För att en produkt ska definieras som probiotisk krävs det att hälsoeffekter har visats i kliniska studier. Dessutom måste en probiotisk produkt innehålla samma bakteriestam, eller stammar, och samma dos som den som använts i de kliniska studierna. 


Hyaluronsyra

Till att börja med så är det inte en ”syra” som man kanske kan tro med tanke på namnet, utan det är en sockermolekyl som binder vatten och ökar elasticiteten. Hyaluronsyra har vi naturligt i våra kroppar och allra mest har vi när vi föds. Hyaluronsyran binder fukt i kroppen, allt från vatten i huden till ledvätska och vävnad där det fungerar som stötdämpare. Det som är speciellt med denna molekyl är att den kan binda vätska 1000 gånger sin egen vikt.


AHA Syra

AHA är en förkortning av Alpha Hydroxy Acid. AHA syra är ett samlingsnamn för flera olika typer av syror där den mest vanligt förekomna är glykolsyra och mjölksyra. AHA-syrorna är naturligt förekommande syror som utvinns ur sockret från olika växter, därför kallas de också ofta för fruktsyror. AHA-syror är populärt att använda inom hudvård och främsta anledningen till det är att det gör att cellförnyelsen ökar och att man med AHA syra kan exfoliera bort gamla celler från huden. Studier visar att AHA-syra även förbättrar hudens förmåga att bevara fukt. Samtidigt som syran exfolierar huden så fylls huden på med fukt vilket i sin tur gör att linjer och rynkor i ansiktet blir mindre framträdande.

Produkter med AHA-syra


Peptider 

Peptider är delar av proteiner, vilka är långa (eller ibland korta) kedjor av aminosyror. Alla peptider fungerar som “budbärare” och inom hudvård har de en viktig cellkommunicerande förmåga. De överför information till cellerna om hur de ska fungera på bästa sätt.


Gotu cola 

Gotu kola (Centella asiatica), är en ört som kommer från Madagaskar. Gotu Kola är ett örtpreparat vars främsta egenskaper är att den är en adaptogen som motverkar fysiska och psykiska obalanser i kroppen. Gotu Kola är en av de viktigaste föryngrande örter inom Ayurvedisk medicin. Den mest ”andliga” av alla örter och används även för meditation. Den väcker kronchakrat och hjälper balansera höger och vänster hjärnhemisfär. Gotu kola bidrar till att motverka åderbråck, har en läkande inverkan på infektioner, bidrar till normal hjärnfunktion och används inom traditionell Ayurvedisk medicin vid dåligt minne, för att öka intelligensen och ge vitalitet till hjärncellerna. Bidrar till att motverka trötthet och lugnar nerverna. Bidrar till normalt immunsystem, normal funktion i binjurarna och är blodrenande. Inom Ayurvedisk medicin används denna ört vid kroniska hudsjukdomar som eksem och psoriasis.


Moringa

Moringa är en enormt näringsrik trädväxt som i Afrika länge använts som näringsstöd till undernärda barn och kallas därför ”Livets träd”. Moringa är rik på vitamin A, en anti-ageingingrediens som arbetar för att uppmuntra hudcellerna att förnya sig för att reducera utseendet på fina linjer och rynkor. Cellregenerering är essentiell för att uppnå en strålande, ungdomlig hy samt för att hålla akneutbrott borta, vilket gör moringa till en underbar ingrediens för både mogna och aknebenägna hudtyper. Moringa innehåller även vitamin E som hjälper huden att behålla fukt, vilket ger ett fylligt och friskt utseende. Perfekt för alla med torr, uttorkad hy som behöver en fuktboost.


Björksav

De näringsrika björklöven har använts i många generationer tillbaka för att hjälpa kroppen att komma i balans och må bra. Björken är känd för sina renande och utrensande egenskaper och har ofta använts både in- och utvärtes som stimulerande och stärkande kurer. Från mitten av maj till början av juli är björken i sin allra mest vitala uppbyggnadsfas och halterna av flavonoider, saponiner och tanniner är som högst. Dessa ämnen fungerar som naturliga antioxidanter samt förbättrar hudens upptagningsförmåga. E Nature serien Birch Juice innehåller 60 till 80 % Björksav. Doftar ljuvligt samtidigt som det är effektivt och näringsgivande för huden.


Hitta dina favoritingredienser bland våra varumärken!